Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor ovim putem pozivaju Vas da posetite Festival nauke „Fizi Bizi Fest 7“!

 

fb2017---738x90

Treći vikend novembra posvećen je nauci i svima onima koji vole da istražuju i otkrivaju svet oko sebe, kada sve nas očekuje sedmi festival nauke ”Fizi bizi fest 7”. Subota 18. novembar od 9-17 časova!

 

Program festivala ove godine obuhvata sledeće aktivnosti:

– postavke naučno-eksperimentalnih radionica u kojima učestvuju somborski osnovci, srednjoškolci i studenti, zajedno sa nastavnicima mentorima

 

-naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima (satnicu ćemo pravovremeno objaviti)

 

Festivalu će prethoditi obeležavanje 10. novembra, Svetskog dana nauke, na glavnoj ulici u Somboru „Nauka na ulici“ pri čemu će se direktno na ulici prolaznicima prikazivati zanimljive naučne eksperimente, zagonetke i sl. i informisati građane o predstojećem Festivalu.

 

Celodnevni program Festivala nauke besplatno će moći da posete svi zainteresovani mladi, deca, roditelji, ali i ostali građani, koji će imati priliku da na najbolji način dožive nauku, uče i druže se uz naučno-popularna predavanja, eksperimente, radionice.

 

Festival je odlična prilika da omogućimo i kvalitetnije podržimo nadarene i talentovane mlade, povežemo vršnjake sličnih interesovanja, provođenje slobodnog vremena i usavršavanje na polju nauke, razvojamo kod njih ljubav prema istraživanju i nauci, koja će na ovaj način možda postati njihov budući životni poziv.

Protekle dve godine poseta gradskom Festivalu nauke bila je iznad svih očekivanja! Festival je obuhvatio oko 400 učesnika (nastavnika, učenika, studenata, predavača i dr.) i više hiljada postilaca!

 

Nadamo se da ćete prepoznati značaj Festivala kao najvećeg naučno-popularnog dešavanja u gradu i posetiti isti i ove godine!

 

Festival „Fizi Bizi Fest 7“ podržavaju Centar za promociju nauke, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i Grad Sombor, a organizatori su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor.

You may also like

Naučno-popularna predavanja /// FIZI BIZI FEST 9
Veče društvenih igara za decu i mlade /// PLANETA BEZ GRANICA
Poziv za VOLONTERE! // FIZI BIZI FEST 9

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *