Centar ”Planeta” i u avgustu nastavlja sa realizacijom projekat ”Planeta bez granica” čineći tako dečiji raspust aktivnijim i zanimljivijim!

 

Centar za razvoj obrazovanja ”Planeta” u junu ove godine započeo je sa serijom aktivnosti u okviru programa ”Planeta bez granica” s ciljem da deca aktivno provedu rapust družeči se i učeći kroz igru. Projekat predstavlja nastavak projekta iz 2017. godine ”Oplaneti se, sačuvaj planetu”, jer se pokazalo da za ovakve aktivnosti postoji veliko interesovanje roditelja i dece.

 

Do sada je održano  4 aktivnosti:

„Aktivna planeta“ – sportsko-rekreativni dan u prirodi;

 

„Zelena planeta“ – edukativni izlet u zaštićeno područje Gornjeg Podunavlja;

 

„Bezbedna planeta“ – radionica o bezbednosti dece u saobraćaju, u školi, na internetu;

 

„Kreativna planeta“ – radionica razvijanja praktičnih i kreativnih veština u rasadniku Pokreta gorana Sombor.

 

Trenutno je aktuelan poziv za učešće u naučno-edukativnoj radionici, 8. septembra, a prijava deteta može se obaviti putem e-mail adrese centar.planeta@gmail.com ili putem telefona 062/79-87-79. U septembru se još očekuje i radionica ”Društvena planeta” tj. prepodne društvenih igara.

 

Program ”Planeta bez granica” interdisciplinarnog karaktera i podrazumeva aktivno uključivanje dece bez roditeljskog staranja, korisnike doma ’’Mika Antić’’, dece sa smetnjama u razvoju iz škole „Vuk Karadžić“ i dece iz redovnih porodica/škola, da kroz seriju ekoloških, kreativnih, naučno-edukativnih, sportskih i drugih aktivnosti u gradu i prirodi kvalitetno provedu svoje slobodno vreme, uče, druže se, upoznaju jedni druge, prihvate drugačije od sebe, shvate šta ih sve povezuje uprkos različitostima i uoče načine kojima jedni drugima mogu biti podrška.  Program sprovode tri edukatorke: nastavnica fizike Sanja Balać, učiteljica Radmila Jokić i nastavnica biologije Ena Horvat, koje već dugi niz godina razvijaju edukativne programe za decu.

 

Poslušajte utiske edukatorki o programu:

 

 

Više fotografije možete pogledati u Facebook albumima: ALBUMI

Podršku programu pružio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje AP Vojvodine, a medijsku promociju Somborske novine, RTV Sreće i lokalni web-portali.

 

 

You may also like

Naučno-popularna predavanja /// FIZI BIZI FEST 9
Veče društvenih igara za decu i mlade /// PLANETA BEZ GRANICA
Poziv za VOLONTERE! // FIZI BIZI FEST 9

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *