Bio

Dipl. biolog, master profesor biologije, dugogodišnji volonter i aktivista, sertifikovani trener i edukator, učestvovala je u realizaciji mnogobrojnih projekata i nebrojeno mnogo radionica za decu i  mlade među kojima se ističu ’’Fizi Bizi Fest’’, ’’Dečji naučni klub’’, ’’Učionica pod vedrim nebom’’, ’’Podignimo svest za čistiji svet’’, ’’Ekoblogomanija’’, ’’Čepom do osmeha-Sombor’’, ’’5 nedelja ekoaktivizma’’, ’’Koraci bez granica’’ i dr. Stručni saradnik na programu WWFa (Svetskog fonda za prirodu) ”Akademija za prirodu”.

Permanento se stučno usavršava kako u zemlji tako i inostranstvu pri čemu ističe sledeće stručne seminare/treninge: seminar ‘Evoluciona biologija’, IS Petnica i Eropskog društva za evolucionu biologiju, trening ‘Environmental training for eco-trainers’, Foj active, Wiek, Nemačka, trening ‘Gamification-new methods and tehniques in nonformal education’ Berchum, Nemačka, trening ‘TreninGO’-napredne veštine za trenere u neformalo obrazovnim aktivnostima, Somborski edukativni centar, obuka ‘Škola dobre volje 4-volonter/ka deci na usluzi’, Somborski edukativni centar.

Stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije i Evropskog pokreta u Srbiji, višestruko nagrađivana, još kao student, a posle i kao nastavnik, pri čemu se posebnu ističu nacionalna priznanja ’’Najbolji edukatori Srbije 2015.’’ i ’’Zeleni aktivista 2014. godine’’.

Ima višegodišnje iskustvo u radu sa decom kako u neformalnom obrazovnom sistemu, kroz aktivnosti nevladinog sektora, tako i u formalnom obrazovnom sistemu, kroz rad u školi kao nastavnik biologije, sa položenim ispitom za licencu.

Autor je  udžbenika iz biologije za 5. razred osnovne škole Izdavačke kuće ”Klett” i  Priručnika za nastavnike uz udžbenik Biologija 5 Izdavačke kuće ”Klett”.

Govori engleski jezik.

Predsenica Centra za razvoj obrazovanja ’’Planeta’’ koje se bavi unapređivanjem obrazovanja i razvojem kvalitetnih programa za decu i mlade. U okviru Centra bavi se projektnim menadžmentom i realizacijom programa za decu i mlade.

Portfolio: www.enaportfolio.wixsite.com/enahorvat/home

Povodom dobijanja priznanja ‘Zeleni aktivista 2014.’ snimljen je prilog za emisiju ”Bolja Vojvodina”:

Video koji je doprineo osvajanju priznanja ‘Najbolji edukatori Srbije 2015.’:

Horvat Ena, 8 F-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *