”Odličan tim i ideje. Dokaz da kad voliš svoj posao i kad voliš decu ništa nije teško ni nedostižno. Potrebna je samo volja. A ovaj tim je očigledno ima sasvim dovoljno.Uostalom, slike zaista sve pokazuju…” 

 

 

”Ova organizacija je nešto najbolje što se moglo desiti Somboru. Toliko posvećenosti prema organizaciji radionica,festivala… Takodje posvećenost prema deci koja, očigledno, rado dolaze nešto da nauče. Prilike koje su priuštili su predivne, svi su uživali u njima, od volontera i učesnika do posmatrača i prolaznika.”

 

 

”This organization is pure love and dedication!”

 

”Centar za razvoj obrazovanja “Planeta” ima odličan način za

učenje i  istraživanje kroz igru i eksperimente koji su prilagođeni deci i mladima. Svako dete uči kroz igru a da toga nije ni svesno. Centar nudi dodatni vid učenja i istraživanja. Slike govore više od reči.”

 

 

Veliko HVALA divnim,požrtvovanim ljudima koji su zasluženi za naše novo fantastično iskustvo. Imamo samo jednu zamerku”zašto se mora čekati sedam dana do sledećeg druženja”  :).

 

 

Tako je to, kada u Centru za razvoj obrazovanja “Planeta”rade mladi, pametni, obrazovani i vredni ljudi.

’’U razgovoru sa mojom decom zaključila sam da su bili prezadovoljni. Program se svakom novom radionicom razlikovao. Tako je izbegnuta nihova nezainteresovanost i pasivnost. Puno su pričali o šetanju po oblacima, toliko jednostavno, ali za njih potpuno novo iskustvo. Igre bez granica na Žaku su ih raspametile. Druženje sa novim drugarima. Učenje na sasvim jednostavan način. Mi prezadovoljni!”

 

Igrajući se učimo! Hvala divnim ljudima na strpljenju, idejama, upornosti, požrtvovanju. Moja deca uživaju ceo raspust sa ovom ekipicom. Znanje koje su stekli je fantastično, upoznali su nove drugare, obišli divna mesta.’’

 

‘’Sve pohvale za rad…odlično  iskustvo,dete prezadovoljno, jedva čekamo neko novo druženje’’.

 

 

‘’ Ja kao roditelj sam prezadovoljna, jer smatram  da za decu nema osmišljenih sadržaja koji su prilagođeni i kojima ova a deca mogu da prisustvuju. A ovo je jedan od tih programa.’’

‘’ Moja deca su se kasno uključila u program “Oplaneti se”. Deca ko deca. Fejsbuk im služi uglavnom da prave selfije i skupljaju lajkove. Mama je morala da reaguje jer zna da Ena i njena ekipa rade dobre stvari, da su maksimalno korektne i posvećene svom poslu. Pored moje dece animirana sam i njihove drugarice. I svima se program svideo. Nisu bile na svim radionicama zbog drugih obaveza. Na onim radionicama gde su bile, prezadovoljne su. Program je odlično osmišljen i urađen i zaslužuje podršku svake vrste. Ono što u ovim teškim vremenima ne čine institucije, moraju pojedinci, da se distanciraju od svega lošeg i nakaradnog u našem društvu, da pokušaju da urade nešto lepo, korisno i na da sve zdravo. Još jedna bitna činjenica vezana za ovaj program je i to što je program besplatan. Navikli smo da mnoge stvari skupo plaćamo iako su one već plaćene. Samo napred devojke! Glavu gore devojke, i samo napred, smelo i odlučno.’’

 

 

‘’Moja ćerka je oduševljena sa radom nastavnice Ene i ekipe. Program ”Oplaneti se…” joj se jako svideo, žao nam je što smo par radionica propustili, ali nadam se da sledeće nećemo. Samo napred, mi smo uz vas.’’

 

‘’ Prijatno, opušteno, spontano druženje. Brzo se postigla funkcionalna grupna dinamika. Sami ciljevi radionice su sigurno postignuti, ali mi se čini da su grupe bile jako različite i samim tim je postignut dodatni cilj-upoznati i prihvatiti drugačijeg od sebe. Nisu se primećivale razlike u godinama medju decom jer su se medjusobno pomagali. Deci sigurno nije bilo dosadno. Poseban + je što je sve besplatno.”

 

 

”Program je jako dobro osmišljen i deci su sadržaji predstavljeni na jednostavan i zanimljiv način, tako da su i oni mlađi mogli da isprate sve. Drago mi je što su učestvovala i deca iz škole “Vuk Karadžić” i to je bio jedan lep način da se druže svi zajedno i upoznaju. Na ovaj način pored edukativnog sadržaja deca imaju prilike da prošire i svoje vidike i sklope nova prijateljstva. Željno očekujemo početak DNK-a, a družićemo se i u Zelenoj priči!”

 

Malo nam je zvezdica da pohvalimo i adekvatno ocenimo rad ove divne ekipe. Moja deca su prezadovoljna. Naučili su razne stvari o kojima do sad nisu znali ništa. Divno se druže pre svega sa prirodom, ali i sa novim drugarima. Uče i što je još bitnije pamte na sasvim jednostavan, lak, njima prihvatljiv način. U toku ovog raspusta postali su pravi mali pustolovci koji se sa velikim poštovanjem odnose prema prirodi i njenim stanovnicima. Veliko, veliko HVALA na divnoj ideji i realizaciji iste.