Drugi ciklus ”kvalitetnog zujanja” u  školama u Somboru, otpočelo je u subotu, 05. oktobra sa “Avramovcima” i sredu 09.oktobra sa “Medicinarima”!

Glavna tema radionice bila je cirkularna ekonomija tj. koncept izdvajanja i ponovne upotrebe materijala, pri čemu smo se mi odlučili da to budu papir i tekstil. Radionica je bila kreativno-edukativnog karaktera i obuhvatila je praktični deo izrade upotrebnih predmeta od prikupljenih materijala.

Radionici je prethodilo prikupljanje reciklažnog materijala – papira i tekstila. Na radionici su izrađivani predmeti od kartona i starih novina – ukrasne kutije, od starih pamučnih majica – sedalice za stolice i podmetači za šerpe, od starog teksasa – torbe. Pored sticanja znanja i razvijanja ekološe svesti, učenici su imali priliku da razvijaju i praktične veštine – sečenje, krojenje, šivenje.

 

Više o projektu pročitajte na:

Počeo sa realizacijom projekat Košnica

Odobren projekat Košnica

Proizvodi kvalitetnog zujanja u Košnici

 

-Kreativni haos na radionici-

 

Projekat “KOŠNICA – CIRKULARNA EKONOMIJA KAO MODEL PREDUZETNIŠTVA MLADIH” sprovodi Centar za razvoj obrazovanja “Planeta” u saradnji sa ŠOSO sa domom “Vuk Karadžić”, a finansira ga Evropska unija u sklopu projekta “ENV.net factoring the environmental portfolio for WB and Turkey in the EU Policy Agenda”. Projekat podrazumeva razvoj preduzetničke kompetencije kod mladih u oblasti zaštite životne SREDINE, kao i promociju modela cirkularne ekonomije u okviru vannastavnih aktivnosti u školama.

You may also like

Naučno-popularna predavanja /// FIZI BIZI FEST 9
Veče društvenih igara za decu i mlade /// PLANETA BEZ GRANICA
Poziv za VOLONTERE! // FIZI BIZI FEST 9

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *