U subotu, 14. septembra, četvrtu godinu za radom počinje sa radom Dečji naučni klub (DNK). Za prvu radionicu decu je moguće prijaviti na i-mejl planeta.prijave@gmail.com sa podacima: ime i prezime deteta, godina rođenja, kontakt broj roditelja/staratelja.

 

 

U četvrtak, 12. septembra od 14h, na glavnoj ulici u Somboru održaće se javna promocija programa Dečjeg naučnog kluba (DNK). Tokom promocije biće priređen zanimljiv naučno-edukativni program za decu koji podrazumeva izvođenje eksperimenata iz fizike, hemije i biologije.

 

 

Dečji naučni klub nastaviće sa radom u u sledećim terminima:

14.9. i 28.9. (Pedagoška laboratorija Pedagoškog fakulteta u Somboru);

12.10., 26.10. i 9.11. (Prostorije Centra ”Planeta” Venac V. Radomira Putnika 1-ulaz iz XII Vojvođanske udarne brigade).

 

Sve radionce se održavaju od 9-12 časova.

Učešće je BESPLATNO.

 

 

Ovom prilikom pozivamo i zainteresovane mlade, koji žele da nam pomognu u realizaciji radionica, da pošalju svoju prijavu sa podacima (ime i prezime, kontakt telefon i e-mejl, opis ranijeg volonterskog isksutva) na planeta.prijave@gmail.com najkasnije do petka 13.9.

 

 

Dečji Naučni Klub (DNK) je naučna školica za decu koja ima za cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece uz naučno-edukativne saržaje koji će kod njih razvijati istraživački duh i ljubav prema nauci. Program DNK kod dece će podsticati razmišljanje, razvijati kreativnost, samostalnost, i omogućiti socijalizaciju dece. DNK je način podsticanja deca da učestvuju u vannastavnim aktivnostima, on je prostor gde deca mogu da ispolje svoje sklonosti ka bavljenju naukom i razvijaju, odnosno produbljuju ljubav prema nauci i istraživanju. DNK je zamišljen kao otvoren prostor, odnosno prostor dostupan za svu zainteresovanu decu, njihove roditelje i nastavnike.

 

 

Naučnu radionicu sprovode edukatori i volonteri Centra za razvoj obrazovanja „Planeta“ u sklopu projekata „Dečji naučni klub 4“ i „Planeta bez granica“ podržanih od strane Grada Sombora u okviru Programa za decu 2019 i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje AP Vojvodine.
Ena Horvat

You may also like

Naučno-popularna predavanja /// FIZI BIZI FEST 9
Veče društvenih igara za decu i mlade /// PLANETA BEZ GRANICA
Poziv za VOLONTERE! // FIZI BIZI FEST 9

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *