Ponovo počinje sa radom Dečji Nučni Klub (DNK)


U subotu, 8. septembra, treću godinu za redom, počinje sa radom Dečji naučni klub (DNK). Dečji naučni klub je besplatna naučna školica za decu osnovnoškolskog uzrasta koja će kod njih da produbljuje interesovanje i ljubav prema nauci.  Radionice DNK odvijaće se u prostorijama OŠ „Ivo Lola Ribar“ u Somboru, u terminima kao što je prikazano na posteru.

 

 

Ovom prilikom pozivamo i zainteresovane mlade, koji žele da nam pomognu u realizaciji radionica, da pošalju svoju prijavu sa podacima (ime i prezime, kontakt telefon i e-mejl, opis ranijeg volonterskog isksutva) na centar.planeta@gmail.com najkasnije do 05.09.

Volonterima obezbeđujemo DNK majice, DNK bedž, potvrdu o volontiranju i zahvalnicu.

 

 

 

Dečji Naučni Klub (DNK) je naučna školica za decu koja ima za cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece uz naučno-edukativne saržaje koji će kod njih razvijati istraživački duh i ljubav prema nauci. Program DNK kod dece će podsticati razmišljanje, razvijati kreativnost, samostalnost, i omogućiti socijalizaciju dece. DNK je način podsticanja deca da učestvuju u vannastavnim aktivnostima, on je prostor gde deca mogu da ispolje svoje sklonosti ka bavljenju naukom i razvijaju, odnosno produbljuju ljubav prema nauci i istraživanju, ali kako klub podrazumeva zajednički rad tj. inkluziju dece različitih mogućnosti, on je i mesto gde će se kod dece razvijati vrednosti kao što su humanost, tolerancija, solidarnost, saradnja, poštovanje različitosti. DNK je zamišljen kao otvoren prostor, odnosno prostor dostupan za svu zainteresovanu decu, njihove roditelje i nastavnike.

Više o prošlogodišnjim aktivnostima pogledajte na: DNK-dečji naučni klub

 

 

15. septembra javna promocija rada DNK na glavnoj ulici u Somboru od 10-12h!

Projekat sprovodi Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“, a podržava ga Grad Sombor u okviru Programa za decu 2018.

You may also like

Naučno-popularna predavanja /// FIZI BIZI FEST 9
Veče društvenih igara za decu i mlade /// PLANETA BEZ GRANICA
Poziv za VOLONTERE! // FIZI BIZI FEST 9

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *