Ponovo počinje sa radom Dečji Nučni Klub (DNK)


U subotu, 2. septembra, na glavnoj ulici u Somboru biće održana promocija programa Dečjeg naučnog kluba (DNK). Tokom promocije biće priređen zanimljiv naučno-edukativni program za decu koji podrazumeva izvođenje eksperimenata iz fizike, hemije i biologije. Dečji naučni klub nastaviće sa radom u prostorijama OŠ „Ivo Lola Ribar“ u Somboru, u sledećim terminima: 09.09, 16.09., 23.09., 30.09 i 7.10 od 9-11 časova. Učešće je BESPLATNO.

 

Ovom prilikom pozivamo i zainteresovane mlade, koji žele da nam pomognu u realizaciji radionica, da pošalju svoju prijavu sa podacima (ime i prezime, kontakt telefon i e-mejl, opis ranijeg volonterskog isksutva) na centar.planeta@gmail.com najkasnije do 07.09. Volonterima obezbeđujemo DNK majice, DNK blokčić, DNK bedž, potvrdu o volontiranju i zahvalnicu.

 

 

Dečji Naučni Klub (DNK) je naučna školica za decu koja ima za cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece uz naučno-edukativne saržaje koji će kod njih razvijati istraživački duh i ljubav prema nauci. Program DNK kod dece će podsticati razmišljanje, razvijati kreativnost, samostalnost, i omogućiti socijalizaciju dece. DNK je način podsticanja deca da učestvuju u vannastavnim aktivnostima, on je prostor gde deca mogu da ispolje svoje sklonosti ka bavljenju naukom i razvijaju, odnosno produbljuju ljubav prema nauci i istraživanju, ali kako klub podrazumeva zajednički rad tj. inkluziju dece različitih mogućnosti, on je i mesto gde će se kod dece razvijati vrednosti kao što su humanost, tolerancija, solidarnost, saradnja, poštovanje različitosti. DNK je zamišljen kao otvoren prostor, odnosno prostor dostupan za svu zainteresovanu decu, njihove roditelje i nastavnike.

Više o prošlogodišnjim aktivnostima pogledajte na: DNK-dečji naučni klub

Projekat sprovodi Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“, a podržavaju ga Grad Sombor u okviru Programa za decu 2017. i Ministarstvo omladine i sporta u okviru programa Mladi su zakon.

 

You may also like

Naučno-popularna predavanja /// FIZI BIZI FEST 9
Veče društvenih igara za decu i mlade /// PLANETA BEZ GRANICA
Poziv za VOLONTERE! // FIZI BIZI FEST 9

Ena Horvat

One comment

  1. Pingback:Блиске и друге птице | Био-блог

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *