📢📚📐***PRIPREMNA NASTAVA IZ MATEMATIKE SA NAJBOLJIM REZULTATIMA U DRŽAVI*** 📢📚📐

 

Somborskim osnovcima se po četvrti put pruža mogućnost sticanja dodatnih znanja iz matematike. Pripremna nastava, zajedno sa posebno osmišljenim pristupom samostalnom vežbaju zadataka i proveri dobijenih rezultata, prvenstveno imaju za cilj što uspešniju pripremu učenika za upis u novi informatički smer u somborskoj Gimnaziji, kao i za polaganje redovnog završnog ispita iz matematike. Prošlogodišnja iskustva pokazuju da je sprovedena pripremna nastava pružila dodatna, dugoročno vrlo korisna, matematička znanja svim učenicima koji su položili prijemni ispit. Promena koncepta pripremne nastave koja podrazumeva mnogo veću angažovanost samih učenika u toku priprema, najviše u pogledu njihovog samostalnog rada, povećan fond časova pripremne nastave i uvođenje dopunskih časova, protekle dve godine donele su rezultate koji nam dozvoljavaju da tvrdimo sledeće: pripremna nastava sigurno dovodi do značajnog napretka učenikovih sposobnosti u savladavanju znanja iz matematike i na taj način se pokazuje od velike koristi i na drugim smerovima u gimnaziji koje učenici takođe upisuju.

Koliko su pripreme bile kvalitetne i efikasne najbolje potvrđuje podatak da je od 20 učenika koji su upisali smer u tekućoj školskoj godini u somborskoj Gimnaziji, njih 19 pohađalo je upravo ovu pripremnu nastavu iz matematike, a samo 1 učenik upisao je smer bez pohađanja naše pripremne nastave.

Na osnovu podataka sadržanih u sledećoj tabeli takođe proizlazi da je pripremna nastava iz matematike u našoj školi svojim kvalitetom doprinela iznadprosečnim rezultatima.

Zahvaljujući Centru za razvoj obrazovanja “Planeta” i Fondaciji Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor svi zainteresovani osmaci (ali i sedmaci) ove godine imaće mogućnost da pohađaju onlajn modul pripremne nastava od čak 102 časa i da na taj način još bolje savladaju potrebno gradivo iz matematike. Časovi pripremne nastave odvijaće se svakog ponedeljka i četvrtka u periodu od 05. novembra 2020. do 03. juna 2021. u terminu od 19:30 do 21:00 koristeći Google platformu za učenje (onlajn učionicu). Na modulu će se obrađivati 14 oblasti. Učenici će nakon svakog dvočasa dobijati 5 zadataka za domaći rad, koji će narednog dvočasa biti u obavezi da predaju. Na taj način profesori će dobijati pravovremene povratne informacije o savladanosti gradiva, a učenici odgovor na pitanje da li je to što su naučili dovoljno ili nije da urade tačno zadatke, zajedno sa odgovorom kako bi trebalo da se uradi zadatak u slučaju da su predali pogrešan rezultat. Takođe, svake druge nedelje, realizovaće se i i jedan čas dopunske nastave.

Da sumiramo najvažnije osobenosti programa:

📣Online kurs u Google clasroom platformi

📣Putem domaćih zadataka i povratne informacije o istima polaznici uvek znaju koji nivo znanja poseduju i na čemu treba dalje raditi.

📣 Polaznici sa najboljim rezultatima ostvaruju pravo na GRATIS, a broj gratisa određen je brojem polaznika programa.

📣 Pored dva dvočasa u toku radne nedelje, uvedena je i DOPUNSKA NASTAVA, što znači da polaznici imaju 5 časova matematike nedeljno.

📣 Novi polaznici se mogu uključiti u bilo kom momentu!

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju:

☎ 064/23-26-666 i 060/169-69-62
📧 planeta.prijave@gmail.com