U utorak, 10. jula, povodom obeležavanja Dana nauke u Srbiji, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu Centar za promociju nauke (CPN) organizovao je svečanu dodelu priznanja onima koji doprinose promociji i popularizaciji nauke u Srbji. Počasno mesto u ovoj grupi, čiji rad prepoznaje, podržava i priznaje CPN, zauzeo je i naš Centar za razvoj obrazovanja ”Planeta”!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan nauke, ustanovljen uredbom Vlade Srbije iz 2010. godine, obeležava se već 8 godina unazad, 10. jula, na dan rođenja Nikole Tesle. U ime Centra ”Planeta”, priznanje za originalne ideje za popularizaciju nauke je preuzeo Aleksandar Brzaković, nastavnik matematike, naš član i saradnik na projektima.

 

Na fotografiji: Aleksandar Brzaković (Centar ”Planeta”) preuzima priznanje.

 

Svečanoj dodeli prisustvovali su ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i prorektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Živoslav Tešić, a prisutnima se obratio i v.d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić.Svečanoj dodeli prisustvovali su ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i prorektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Živoslav Tešić, a prisutnima se obratio i v.d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić.

 

Na fotografi: Aleksandar Brzaković (Centar ”Planeta”),  Marko Krstić (v.d. direktor CPN-a) i Tanja Adnadjevic (rukovodilac Sektora za programske aktivnosti CPN-a).

 

Originalnu vest pročitajte na sajtu CPN-a: Dan nauke 2018.

CPN već četiri godine za redom, tačnije od 2015. godine, podržava naš projekat FIZI BIZI FEST – festival nauke u Somboru, koji će se ove godine desiti po 8. put!

Više o FIZI BIZI FEST-u pročitajte na našem sajtu u rubrici: PROJEKTI_FIZI BIZI FEST

 

Ovim putem izražavamo zahvalnost Centru za promociju nauke što prepoznaje značaj i kvalitet našeg FIZI BIZI FEST-a i što nam pruža moralnu i materijalnu podršku da Festival raste iz godine u godinu!

 

Projekti tim Festivala,

Sanja Balać, Aleksandar Brzaković i Ena Horvat.

 

You may also like

Naučno-popularna predavanja /// FIZI BIZI FEST 9
Veče društvenih igara za decu i mlade /// PLANETA BEZ GRANICA
Poziv za VOLONTERE! // FIZI BIZI FEST 9

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *