U periodu od 10-14. oktobra u Istraživačkoj stanici Petnica održana je  2. po redu obuka u okviru Akademije za prirodu WWF-a!

 

 

-Učesnici WWF akademije za prirodu u Petnici © WWF-

„WWF akademija za prirodu“ okuplja učenike i nastavnike iz škola u blizini zaštićenih područja, te kroz saradnju sa upravljačima podstiče ih da sami osmisle kreativne ideje kako sačuvati  prirodnu sredinu koja ih okružuje. Iz svake škole po jedan učenik i nastavnik boravili su tokom oktobra 2016.  i 2017. godine u Istraživačkoj stanici Petnica, gde su dobili osnovna znanja o prirodnim, kulturnim i istorijskim bogatstvima zaštićenih područja. Petodnevnu obuku za predstavnike škola sprovode stručna lica sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom i  mladima, radom na ekološkim programima i projektima, između ostalog i naša Ena Horvat. Isti tim nakon Akademije pruža mentorku podršku školama s ciljem da se osmisle i realizuju što bolji projekti koji će imati dugoročan efekat i biti održivi.

 

 

Nakon Akademije škole u saradnji sa zaštićenim područjima osmišljavaju i realizuju eko-projekte u periodu novembar-maj. Potom isti učesnici se ponovo okupljaju na završnom događaju gde opet imaju priliku da se druže, uče, prezentuju svoje projekte i budu ponosni na sve ono što su do tada uradili!

Opise projekata 1. generacije Ambasadora možete pročitati na: Deca-najbolji čuvari prirode

Više o ovogodišnjoj Akademiji pročitajte na: Počeo drugi ciklus WWF Akademije za prirodu

Šta kažu učenici, nastavnici i koordinatorka projekta Sonja Bađura, možete pogledati u sledećem videu:

Akademija za prirodu deo je velikog dugoročnog projekta ”Zaštićena područja za prirodu i ljude” koji sprovodi WWF (Svetska organizacija za prirodu).

-Učesnici WWF akademije za prirodu u Petnici © WWF-

You may also like

Naučno-popularna predavanja /// FIZI BIZI FEST 9
Veče društvenih igara za decu i mlade /// PLANETA BEZ GRANICA
Poziv za VOLONTERE! // FIZI BIZI FEST 9

Ena Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *